piątek, 7 lutego 2014

Zapiekanka z makaronem i szynką

Pomysł na pyszny i szybki obiad

Ilość porcji: 6
Czas przygotowania : 40 minut

Składniki:

200 gram makaronu typu świderki
10 plastrów szynki wędzonej
5 plasterków szynki zwykłej
około 30 dag sera żółtego
100 ml śmietanka 18%
150 ml wody
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 łyżeczki cukru
sól, pieprz

Przygotowanie:

Naczynie do zapiekania smarujemy tłuszczem.

Wysypujemy połowę makaronu, układamy pokrojoną w paski szynkę ( można porwać ręką) i wysypujemy ser. Drugą warstwę układamy tak samo. Całość zalewamy sosem : wodę, zagotowujemy ze śmietanką dodajemy cukier, sól, pieprz oraz koncentrat. Zapiekankę wkładamy do rozgrzanego piekarnika na około 30-40 minut.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz