piątek, 7 lutego 2014

Sałatka z kalafiorem i pomidorem

Pierwszy raz ją jadłam u cioci mojego męża, chyba z 10 lat temu. Zaledwie trzy składniki, a niewiarygodnie pyszna -  latem często gości na naszym stole. Dla siebie robię wersję Fit dodaję zamiast majonezu jogurt z dodatkiem 1 łyżki majonezu odtłuszczonego :)

Ilość porcji: 8
Czas przygotowania: 30 minut

Składniki:
1 kalafior
6 jaj
4 duże pomidory
majonez, sól, pieprz

Przygotowanie:
1.Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie. 
2.Jaja gotujemy, obieramy i kroimy na większe kawałki.
3.Pomidory kroimy na łódeczki. 
Całość układamy warstwowo - kalafior, pomidor, jajka, majonez, sól i pieprz i tak aż do wyczerpania składników. Przygotowaną sałatkę chłodzimy około 2 godzin w lodówce przed podaniem







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz