sobota, 8 lutego 2014

Sałata w zalewie jogurtowej - FIT

Do każdego obiadu musi być surówka. Nie wyobrażam sobie braku witamin na talerzu. Bardzo lubię urozmaicenie. Przepyszną i wartą polecenia "surówką" na niedzielny obiad jest sałata w zalewie.
Składniki na 4 osoby
główka sałaty masłowej
pęczek rzodkiewek
pęczek kopru
pęczek szczypioru
duży jogurt, pieprz, sól, cukier, ocet

Przygotowanie:
1. Sałatę myjemy bardzo dokładnie i dzielimy na drobniejsze kawałki.
2.Rzodkiewkę kroimy na 4 części, szczypior, koper siekamy i wszystko dodajemy do sałaty.
3.Osobno do miski przelewamy jogurt dodajemy około 2 łyżek cukru, łyżkę octu pieprzu i soli. Zalewa powinna wyjść nam w smaku słodko-kwaśna. Tuż przed podaniem obiadu wlewamy zalewę do sałaty i wszystko mieszamy. 










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz