Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 30 min.
Składniki:
2 piersi kurze
4 plasterki sera żółtego
4 plasterki szynki
12 pieczarek
sól, pieprz, jajko, bułka tarta
Przygotowanie:
1. Pierś kurzą płuczemy, oczyszczamy kroimy jak na kotlety. Rozbijamy delikatnie.
2. Pieczarki kroimy na plasterki, podsmażamy na łyżce masła na patelni - doprawiamy solą i pipeprzem. Następnie studzimy
3. Na rozbitą pierś nakładamy plaster szynki, plaster sera i kładziemy pieczarki.
Całość zawijamy nadając kwadratowy kształt.
Jajo rozbijamy solimy i pieprzymy. Maczamy w tym mięso a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz