sobota, 8 lutego 2014

Pieróg ala pizza

Ciasto na pierogi z farszem na pizze :) idealne połączenie, ciekawa propozycja na obiad dla łasuchów

Ilość porcji: 6
Czas przygotowania: 60 minut

Składniki:

Ciasto :

pół kg mąki
jajko
szczypta soli
1/3 szklanki mleka
150 - 200 ml wody
Z całości ugniatamy ciasto.Odkładamy na około 30 minut, przykrywamy ściereczką.
Farsz:
pół kilograma pieczarek
2 duże cebulę
2 piersi kurze
oliwki zielone
ser żółty
ketchup, przyprawa kebab-gyros, czosnek
1. Pieczarki obieramy, kroimy i podsmażamy na patelni. Następnie dodajemy pokrojoną w krążki cebulę. 2.Kurczaka kroimy w kostkę i smażymy w przyprawie kebab-gyros( 2/3 opakowania).
3. Ciasto rozwałkować na duży prostokąt, posmarować ketchupem.
Ułożyć pieczarki, cebulę, kurczaka, oliwki i całość posypać startym serem. Na wierzchu położyć pokrojony czosnek.

Całość zawinąć jak roladę. 
Piec około 20 minut w 200 stopniach bez termoobiegu
 









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz