Ilość porcji : 6
Czas przygotowania: 30 min.
Składniki:
2 duże piersi kurze
Ciasto: mąka, jajko, mleko, papryka ostra, sól, pieprz, czosnek.
Panierka : Płatki kukurydziane, bułka tarta
Przygotowanie:
1. Kurczaka płuczemy, oczyszczamy i dzielimy na kawałki. Ja 1 pierś pokroiłam na kotlety, 2 na małe kawałki (dla dzieci)
2. Przygotowujemy cisto jak naleśnikowe tyle że bardziej gęste przyprawiamy dość mocno solną, pieprzem, ostrą papryką, czosnkiem
3. Płatki kukurydziane rozgniatamy wałkiem. Przesypujemy do miski, tak żeby było około 85% płatków i 15% bułki.
Przygotowanego kurczaka, moczymy w cieście i w płatkach. Smażymy na głębokim oleju na patelni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz