Czas przygotowania: 45-50 minut
Składniki:
2 piersi kurze
2 pory duże
20 dag. boczek wędzony
2 łyżki smalcu
sól, pieprz, gotowa panierka pikantna, jajko,
Przygotowanie
1. Piersi kurze opłukać, oczyścić, podzielić na kotlety. Lekko rozbić tak aby móc formować z nich rolandki.
2. Por kroimy na paski. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki smalcu i wrzucamy pokrojony w drobną kostkę boczek wędzony. Dodajemy por, całość przygotowujemy pod pokrywką przez około 10-15 minut (aż do miękkości)
3. Przygotowany farsz wykładamy na kotlet i zawijamy w roladę.
4. Do jednej miski wlewamy jajko (roztrzepujemy) solimy i pieprzymy; do drugiej miski wsypujemy panierkę.
5. Roladkę moczymy w jajku, następnie w panierce znów w jajku i znów w panierce.
6. Smażymy obustronnie na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz