czwartek, 13 lutego 2014

Placek kokosowy

Prosty, szybki - przepyszny!

Ilość porcji: 24
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki:
Ciasto:
2 szklanki mąki
2 jajka
1 szklanka cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 kostki palmy

Przekładamy: marmoladą truskawkową

Masa:
1,5 szklanki cukru
1/2 kostki margaryny
250 g wiórków kokosowych
2 jajka


Przygotowanie:

1. Ciasto : Palmę, jaja, cukier ucieramy na koniec dodajemy mąkę i proszek do pieczenia  - ugniatamy. Przygotowane cisto wykładamy na uprzednio, odpowiednio przygotowaną blaszkę
2. Ciasto smarujemy grubą warstwą marmolady
3. Maska; Masło rozpuszczamy, studzimy. Do wystudzonego dodajemy cukier, wiórki, jaja. Wszystko dobrze mieszamy. Masę wykładamy na wierzch ciasta.

Pieczemy w 180C przez 45 min.









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz