piątek, 7 lutego 2014

Makaron ze szpinakiem i pomidorami

Jak przemycić dzieciom szpinak - ano tak!

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania : 40 minut

Składniki:  
 
Makaron (według uznania) pół opakowania.
1 śmietana 18%
ser mozzarella
1 serek topiony śmietankowy
paczka mrożonego szpinaku
300g pomidorków malinowych
1 cebula
 
 
Makaron gotujemy.
 
 
Cebule kroję w kosteczkę i podsmażam na tłuszczu, następnie dodaję pokrojone na połówki pomidorki. Prużę aż zmiękną. Następnie dodaję szpinak. Całość duszę pod pokrywką około 15 minut.
 
Ser topiony i mozzarellę rozpuszczam w gorącej wodzie.Do rozpuszczonych serków dodaję śmietanę a następnie całość przelewam na patelnie i dalej duszę. 
 
W razie potrzeby zaciągam delikatnie mąką. 
 
Do przygotowanego sosu z warzywami dodaję cały makaron i mieszam. Całość podaję posypane startym serem żołtym
 






 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz