Ilość porcji: 4
Czas przygotowania : 40 minut
Składniki:
Makaron (według uznania) pół opakowania.
1 śmietana 18%
ser mozzarella
1 serek topiony śmietankowy
paczka mrożonego szpinaku
300g pomidorków malinowych
1 cebula
Makaron gotujemy.
Cebule kroję w kosteczkę i podsmażam na tłuszczu, następnie
dodaję pokrojone na połówki pomidorki. Prużę aż zmiękną. Następnie dodaję szpinak. Całość duszę pod pokrywką około 15 minut.
Ser topiony i mozzarellę rozpuszczam w gorącej
wodzie.Do
rozpuszczonych serków dodaję śmietanę a następnie całość przelewam na
patelnie i dalej duszę.
W razie potrzeby zaciągam delikatnie mąką.
Do
przygotowanego sosu z warzywami dodaję cały makaron i mieszam. Całość podaję posypane
startym serem żołtym
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz