czwartek, 13 lutego 2014

Sałatka kebab-gyros warstwowa

Tajemnicą przepysznego smaku tej sałatki jest idealnie doprawione i przygotowane mięso

Ilość porcji: 8
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki:

2-3 piersi kurze
2 duże cebule
mały słoiczek korniszonów
puszka kukurydzy
mała główka kapusty pekińskiej
mały słoiczek ketchupu oraz majonezu
1/2 szklanki oliwy
1/2 szklanki wody
1 przyprawa kebeb-gyros

Przygotowanie:

1. Piersi płuczemy, oczyszczamy i kroimy na cienkie paski. Do garnka wlewamy oliwę, wodę wsypujemy przyprawę i wrzucamy kurczaka. Mięso przygotowujemy około 30 minut. Następnie wyciągamy i przekładamy do miski najlepiej z płaskim spodem. Kiedy mięso ostygnie układamy następne składniki.
2. Cebulę kroimy w kostkę i układamy na kurczaka.
3. Smarujemy cienką warstwą ketchupu
4. Korniszony kroimy w kostkę i układamy jako kolejną warstwę. Smarujemy majonezem.
5. Wysypujemy kukurydzę i nakładamy kolejną warstwę majonezu.
6. Wierzch posypujemy poszatkowaną kapustą pekińską




  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz