środa, 15 stycznia 2014

Zupa po góralsku

Największy niejadek zje taki obiadek!

Ilość osób : 6
Czas przygotowania: 30 minut

Składniki:
2 litry wody
2 kostki rosołowe z kury
2 duże marchewki
por
2 łyżki kwaśnej śmietany
2 serki topione ( najlepszy tylżycki, bądź elemmentaler)
zacierka ( 100ml wody, 2-3 łyżki mąki)

1/2 op. makaronu świaderki






Przygotowanie:

Wodę zagotowujemy. Dodajemy 2 kostki rosołowe, pokrojoną w plasterki marchewkę oraz por. Całość gotujemy do czasu, aż  zmiękną warzywa. W osobnym garnku na wolnym ogniu podgrzewamy około 100 ml wody - dodajemy do niej serki i gotujemy do momentu  rozpuszczenia się sera. Do powstałej masy dodajemy 2 łyżki śmietany i całość wlewamy do wywaru. Całość zaciągamy. Zupę podajemy z makaronem świderki. Smacznego!!!


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz