Szybki i smaczny sposób na obiad...o...kolacje
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania 45 minut
Składniki:
1 op. cista francuskiego
ketchup pikantny
10 plasterków szynki
30 dag sera żółtego
1 cebula
15 pieczarek
1 serek topiony
masło czosnkowe
Przygotowanie:
Cebulę kroimy w talarki, pieczarki w paski i delikatnie podsmażamy na maśle czosnkowym. Ciasto rozwijamy i układamy podsmażoną cebule i pieczarki. Następnie układamy szynkę, pokrojony w plasterki ser topiony oraz starty ser żółty. Ciasto zawijamy w roladę, a końcówki podwijamy pod spód. Górę smarujemy masłem czosnkowym. Wkładamy do piekarnika ( 180C) na około 18-25 minut. Podajemy ze sosem czosnkowym bądź ketchupem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz