Z ryżem, pieczywem a może samo? Pyszne w południe z wieczora i rano :)
Ilość porcji : 8 - 10
Czas przygotowania : 2 h
Składniki:
6 papryk czerwonych
2 papryki żółte
1 papryka zielona
6 pomidorów
50dag pieczarek
6 śląskich
3 duże cebule
2 papryczki chili czerwone
sól, pieprz, koncentrat pomidorowy, cukier
Przygotowanie:
Cebulę kroimy na krążki i lekko podsmażamy na patelni. Dodajemy pokrojone w paseczki pieczarki. Całość przekładamy do dużego garnka. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy, przerzucamy do garnka w którym jest cebula i pieczarki. Pomidory zaparzamy i obieramy ze skórki, następnie kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka. Na koniec wrzucamy pokrojoną w paski paprykę oraz posiekana bardzo drobno paprykę chilli. Całość dusimy pod przykryciem, aż warzywa zmiękną Wrzucamy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz