środa, 15 stycznia 2014

Leczo z pieczarkami i chili

Z ryżem, pieczywem a może samo? Pyszne w południe z wieczora i rano :)

Ilość porcji : 8 - 10
Czas przygotowania : 2 h

Składniki:

6 papryk czerwonych
2 papryki żółte
1 papryka zielona
6 pomidorów
50dag pieczarek
6 śląskich
3 duże cebule
2 papryczki chili czerwone
sól, pieprz, koncentrat pomidorowy, cukier








Przygotowanie:

Cebulę kroimy na krążki i lekko podsmażamy na patelni. Dodajemy pokrojone w paseczki pieczarki. Całość przekładamy do dużego garnka. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy, przerzucamy do garnka w którym jest cebula i pieczarki. Pomidory zaparzamy i obieramy ze skórki, następnie kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka. Na koniec wrzucamy pokrojoną w paski paprykę oraz posiekana bardzo drobno paprykę chilli. Całość dusimy pod przykryciem, aż warzywa zmiękną  Wrzucamy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz